Blogg

Markedsføring

Konsultasjonsvideoer tar over på sosiale medier!

Ønsker du å fange oppmerksomheten til kundene på sosiale medier? Da bør du slenge deg på årets trend og inkludere konsultasjonen før behandlingen i videoene dine. I denne artikkelen gir vi deg tips til hvordan og viser deg eksempler fra salonger som gjør dette.

Les mer
Markedsføring
Drift

Rapporter - 6 tips for å effektivisere salongdriften

Riktig bruk av butikkdatasystemet til salongen kan være nøkkelen til suksess i en salongdrift. Ved å hente ut rapporter fra systemet, kan du få oversikt over salongens økonomiske situasjon, effektivisere driften og forenkle oppfølgingen av de ansatte. Slik får du maks utbytte av rapportene.

Les mer
Drift
Markedsføring

Ta gode bilder av de ansatte på 1-2-3!

Gjør et ryddig førsteinntrykk med gode bilder av de ansatte. En profesjonell presentasjon kan være avgjørende for om kunden bestiller en time i salongen. Her er noen gode råd.

Les mer
Markedsføring

Gratis guide om salongdrift

Har du lyst til å utvikle din salong til økt lønnsomhet og vekst over tid? I denne guiden har vi samlet 6 tips som vi mener vil hjelpe deg å drive mer effektivt, motivere ansatte og øke salget. Bruker du i tillegg digitale verktøy på en smart måte, vil salongen øke lønnsomheten, samtidig som man gir bedre service til kundene. Last ned guiden gratis i dag, og la deg inspirere.

Les mer
Leverandør

Kerabox Påfyll er leverandør hos Fixit

Kerabox Påfyll er spesialister innen skjønnhetsbransjen og perfekt for deg som jakter drømmehåret! Deres rene produkter vil gjøre håret både sunt og glansfullt, og de har markedets raskeste behandlingstid på keratinbehandling!

Les mer
Leverandør

Bransjerapport 2022

I bransjerapporten for 2022 sammenligner vi ulike nøkkeltall i perioden 2019 til 2022, tiden før nedstengning og permitteringer, og nå med inflasjon, strømkrise og stramt arbeidsmarked. Rapporten viser også utviklingen i omsetning, resultat, antall ansatte og lønnsnivået i samme periode. Last ned rapporten gratis i dag, og sammenlign utviklingen i bransjen med din salong.

Les mer
Leverandør

ICON Hairspa er premium leverandør til Fixit

ICON er en norsk, ledende, kunnskapsrik og bærekraftig totalleverandør ut mot frisør- og velværebransjen. De har 22 merker innen hårpleie, hårfarge, makeup og hudpleie, og leverer alt av inventar og møbler til salonger.

Les mer
Leverandør
Sosiale medier

Få tusenvis av visninger med Instagram Reels!

Ikke helt komfortabel med å slenge deg på TikTok? Ikke tenk på det – Instagram Reels er en lignende funksjon, som lar deg nå ut til en stor målgruppe! Instagram har satset stort på video, det er derfor stor sannsynlighet for at du når flere ved å publisere reels.

Les mer
Sosiale medier
Sosiale medier

Øk bookinger med handlingsknapp på Facebook

Nå kan du legge til en handlingsknapp på siden din som går direkte til timebestilling. I tillegg har Facebook en ny sideopplevelsesom lar deg samhandle med følgerne dine på en helt ny måte. Vi viser deg i vår steg-for-steg guide.

Slik gjør du det
Sosiale medier
Gavekort

Slik blir gavekort en gullgruve for salongen

Gavekort er verdens enkleste og fineste gave å ha i salongen og det perfekte servicetilbudet til å skape økt lojalitet og salg. Men det må markedsføres for å fange kundens oppmerksomhet både i og utenfor salongen.

Les hvordan her
Gavekort
Ledelse

10 tiltak til utvikling av dine ansatte

Å elske jobben sin og ha en lidenskap for yrket er alltid et godt utgangspunkt. I tillegg er det viktig å bygge et godt team der ansatte er opptatt av faglig utvikling og forretningsdrift, og som deler erfaringer og gjør hverandre gode. Mange salonger finner det vanskelig å finne tid til dette. Her er noen råd til hvordan din salong kan styrke samhold og presentasjoner blant ansatte.

Les mer
Ledelse
Produktsalg

Øk produktsalget med egen nettbutikk!

Netthandel står nå for all vekst i varehandel i Norge, mens de fysiske butikkene opplever en nedgang. Se hvordan din salong kan oppfylle drømmer om egen nettbutikk med kampanjer og flotte tilbud til kundene dine, som er synlig mellom salongbesøkene.

Les mer
Produktsalg
Økonomi

Enkle grep for økt lønnsomhet i din salong

Ønsker du flere kunder til din salong, ansatte som er motiverte til å jobbe effektivt og muligheten til å investere i det beste utstyret? Med noen enkle grep, kan du skape en trygg og lønnsom arbeidsplass med de beste fagfolkene.

Les mer
Økonomi
Økonomi

14 tips til kostnadskutt

Finn ut hvordan du og din salong kan øke lønnsomheten og tenke smart. Her får du konkrete tips til smarte kostnadskutt og bedre likviditet for din salong.

Les mer
Økonomi
Økonomi

Slik får du kontroll på likviditeten!

Vi trenger nok penger til å kunne betale regningene våre og til å betale lønn for våre ansatte. Og målet for de fleste som starter en salong er vel å sitte igjen med noe overskudd som de skal kunne ta ut som utbytte på et eller annet tidspunkt. Med noen enkle grep, kan du skape en trygg og lønnsom arbeidsplass med de beste fagfolkene. Få tips på hvordan din salong kan få god kontroll og styring over likviditeten.

Les mer
Økonomi
Markedsføring

Få flere nye kunder til salongen med influencer-markedsføring!

Det viktigste for en salong er å beholde faste kunder, og konstant tiltrekke seg nye. Hvis det er stille i salongen og de nye kundene nøler med å komme, så gir vi deg en supermetode du kan benytte deg av for å virkelig fylle timeboken!

Les mer
Markedsføring
Salg

Slik motiverer du dine ansatte til å drive mersalg

Produktsalg er en god måte å øke omsetningen per time, men det viktigste er at dine ansatte er motivert og giret på å anbefale kundene sine produkter. Her er hvordan du kan motivere og inspirere til økt produktsalg!

Les mer
Salg
Leverandør

Maria Nila i produktkatalogen

Er du opptatt av bærekraft, tenker miljøbevisst og liker kortreiste produkter? La oss da få presentere Maria Nila! Et svenskprodusert kvalitetsprodukt for hår og hud designet for det nordiske marked, nå tilgjengelig i produktkatalogen.

Les mer
Leverandør
Markedsføring

Disse tre salongene tenker kreativt under korona!

Det har blitt roligere i salongene etter nye tiltak, og nå er det viktig å få kundene tilbake på besøk. Vi har funnet tre salonger som har kjørt effektive kampanjer – kanskje du kan hente litt inspirasjon fra dem?

Les mer
Markedsføring
Gavekort

Gjør salongen klar til farsdag!

Tradisjonen tro, den andre søndag i november feirer vi FARSDAG! Tradisjonelt sett feirer vi gjerne dette med en liten gave eller oppmerksomhet til far– og for dere som driver salong vil et gavekort til behandling eller produkt kunne dekke dette!

Les mer
Gavekort
Salg

Planlegg Black Friday nå!

Den 25. november er det Black Friday, og her finner du en god metode for å tiltrekke deg helt nye kunder til salongen – og få fullt utbytte av den populære handledagen!

Les mer
Salg
Gavekort

Visste du at kvinner har gavekort øverst på ønskelisten?

Husk å markedsføre dine gavekort, så kundene kjøper hos akkurat deg. Her får du et par tips!

Les mer
Gavekort
Salg

Slik utnytter du ditt vindu best mulig

Vinduer kan tiltrekke eller avskrekke kunder for å komme inn, og er du en av de heldige salongene som har et vindu: da har du en unik markedsplass, som du kan utnytte til det fulle!

Les mer
Salg
Markedsføring

Bør jeg sende nyhetsbrev til kundene mine?

Det raske svaret er JA! E-post er en av de billigste formene for markedsføring, og er i tillegg en av de mest lønnsomme metodene. Her leser du hvorfor!

Les mer
Markedsføring
Bransjerapport

Hvordan har bransjen klart seg etter pandemien?

Tveit Regnskap har utarbeidet en bransjerapport for 2. tertial 2021, som tar for seg nøkkeltall og hvilke økonomiske effekter nedstegningen og pandemien har hatt på norske frisør- og velværesalonger. Ta en titt og sammenlign hvordan din salong har utviklet seg mot bransjen.

Les mer
Bransjerapport
Sosiale medier

Bruk Instagram for å ta imot bookinger!

Engasjement på Instagram er perfekt for å skape mer synlighet. Få kundene til å sende deg privat melding for å booke sin neste time – eller engasjere seg i det du tilbyr.

Les mer
Sosiale medier
Sosiale medier

5 gode grunner til hvorfor salongen må være på sosiale medier

Er du kanskje en av dem som tenker at sosiale medier ikke er verdt tiden? Eller kanskje du tenker at salongen ikke vil få økt omsetning kun ved digital synlighet? Da må du fortsette å lese!

Les mer
Sosiale medier
Markedsføring

Dårlige anmeldelser – når skal du svare og ikke?

I en verden hvor vi er mer og mer opptatt av kvalitet er det flere som sjekker anmeldelser når de skal booke tjenester. Hvordan du håndterer anmeldelsene du får både positive og negative kan ha mye å si for totalbildet av hvordan din salong eller bedrift oppfattes av potensielle nye kunder!

Les mer
Markedsføring
Markedsføring

Slik får du trofaste kunder med flest mulig GDPR-samtykker!

Personvernregler under GDPR krever at du må ha tillatelse til å ta kontakt direkte med dine kunder gjennom SMS eller e-post. Vi gir deg anbefalinger og tips for å få flere samtykker fra både eksisterende og nye kunder!

Les mer
Markedsføring
Sosial medier

Hvordan nå kundene dine gjennom Facebook, del 1

For å bli best på Facebook, må du starte med å sette deg et mål for hva du vil oppnå!

Les mer
Sosial medier
Sosiale medier

Hvordan oppnå salg på Facebook, del 2

De fleste ser på Facebook som et morsomt sosialt sted hvor man kan chatte med venner, se bilder og videoer og ikke minst fordrive tid. Men for deg kan Facebook være en super god arena for å drive med salg, så lenge du gjør det på rett måte!

Les mer
Sosiale medier
Sosiale medier

Hvordan gjøre Facebook siden din personlig og effektiv, del 3

I del 3 av "Hvordan nå kundene dine på Facebook" lærer du mer om hvordan du gjennom å gjøre Facebook siden din personlig kan treffe kundene dine i sosiale medier og hvordan du samtidig kan få en tettere relasjon til kundene!

Les mer
Sosiale medier
Sosiale medier

Markedsfør Facebook siden din, del 4

Nå som du har laget deg en Facebook side for salongen din er det på tide å begynne med markedsføring av den! Vi gir deg enkle tips til hvordan både du selv markedsfører og hvordan salongen og de ansatte kan være en god drahjelp på veien til suksess!

Les mer
Sosiale medier
Markedsføring

Bilder av de ansatte kan gi deg økt booking

Du scroller gjennom de ansatte når du skal finne ledig time, og enkelte personer har ikke bilde over navnet sitt. Det føles litt tryggere å velge personen med bilde, ikke sant? Vi gir deg tre gode grunner til hvorfor du bør ha bilde av de ansatte i appen og på nettsiden!

Les mer
Markedsføring
Sosiale medier

Fire gode grunner til å bruke Instagram i salongen

Det er en travel hverdag, og mellom kunder, behandlinger og annet administrativt arbeid kan det være vanskelig å prioritere tid til sosiale medier. Vi gir deg noen gode grunner til hvorfor du bør sette av et kvarter til sosiale medier hver dag, og hvordan Instagram kan skaffe deg en større kundesirkel!

Les mer
Sosiale medier
Sosiale medier

Hvordan du lager en fengende Instagram-bio

Instagrammen din er endelig oppe og går, du har opprettet et brukernavn som gjør det enkelt å finne deg og du har lagt inn lenke til din booking-side. Hva skriver du egentlig i bio-en din, og hvordan får du den til å skille seg ut?

Les mer
Sosiale medier
Konsept

Hva er egentlig en grønn frisør?

Lurer du på hva en grønn frisør er? Da bør ta en tur innom frisørkjeden Floke. Der er du helt grønn fra du går inn i salongen til du går ut igjen!

Les mer
Konsept
Leverandør

LERPOLD: ny Premium leverandør!

Vi er superstolt av å lansere Lerpold som ny Premium leverandør i vår Fixit Produktkatalog. Det betyr at salonger som bruker Fixit får 5% teknologirabatt på alle Lerpold-bestillinger!

Les mer
Leverandør