Øk bookinger med handlingsknapp på Facebook

Ønsker du en handlingsknapp på Facebook som tar kunden direkte til timebestilling eller hjemmesiden din? En handlingsknapp, også kalt en CTA (call-to-action), er en knapp som tar kunden din rett til ønsket handling, i dette tilfellet booking. Har du opplevd at Facebook har blitt oppdatert? Les mer om den nye sideopplevelsen på bunnen.

Tekst: Miriam Larsen Arradj

1: Logg inn på Facebook og trykk deg inn på siden din.

Om du har den klassiske versjonen av sider vil du finne den i menyen under «sider». Har du den nye sideopplevelsen kan du enkelt bytte mellom profil og side ved å trykke her:

2: Legg til handlingsknapp

Når du er kommet inn på siden din kan du legge til eller redigere en handlingsknapp ved å trykke på de tre prikkene på høyre side. Om du allerede har en handlingsknapp vil du se «rediger handlingsknapp» på samme sted.

3: Legg til link til booking

Du vil nå se en liste med ulike valg, du kan velge mellom «Kontakt oss» eller «Finn ut mer» for å legge til en URL som går til booking. Hvorfor kan vi ikke bruke «Book nå»? De nye oppdateringene har gjort at denne knappen kun er tilgjengelig for forhåndsvalgte internasjonale aktører. Vi jobber med å få dette endret, men grunnet Facebooks regelverk er det ikke mulig per dags dato.

4: Legg til og lagre

Deretter limer du inn URL til bookingsiden din og trykker på lagre.

Ferdig!

Siden din vil nå se slik ut:

Tips!

For å gjøre booking enda mer tilgjengelig på Facebook anbefaler vi å legge til hjemmeside eller bookingside under bedriftsinformasjon. Dette kan du enkelt legge til eller endre ved å trykke på «Rediger detaljer».

Har du gått over til den nye sideopplevelsen? 

Den nye sideopplevelsen lar deg samhandle med følgerne dine på en helt ny måte. På samme måte som profiler kan siden din bli med i grupper, følge andre sider og får sitt egen nyhetsoppdatering. Du kan enkelt bytte mellom siden og profilen din ved å trykke her:

Ønsker du å bytte tilbake til den klassiske sideopplevelsen? 

Om du ikke liker den nye sideopplevelsen kan du bytte tilbake til den gamle, men endringene og innholdet som er blitt publisert med den nye siden vil gå tapt. Slik kan du bytte tilbake:

  1. Åpne den nye siden din.
  2. Klikk på «…» på menyen og velg «Bytt til klassiske sider».

Ønsker du å vite mer om våre løsninger?

Ta kontakt for en uforpliktende prat.