5 gode grunner til hvorfor salongen må være på sosiale medier

Er du kanskje en av dem som tenker at sosiale medier ikke er verdt tiden? Eller kanskje du tenker at salongen ikke vil få økt omsetning kun ved digital synlighet? Da må du fortsette å lese her.

Tekst: Jeanette Spord 

Dagens samfunn er hektet på sosiale medier. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok- listen er lang! Og bedrifter som er synlige i sosiale medier, står sterkere i konkurransen om kundene enn de bedriftene som lar være.
Sosiale medier tilbyr et hav av muligheter – og her får du 5 gode grunner til hvorfor du rett og slett ikke kan la være å være en del av det!

 

 1. Du øker synligheten din og lojaliteten fra kundene
  Å være synlig på sosiale medier gjør det lettere for både eksisterende- og ikke eksisterende kunder å både finne deg og ha dialog med deg. Chat-funksjoner eksisterer på de aller fleste plattformene, og kommentarer kan du enkelt svare på. All samhandling er nemlig god samhandling!  

 2. Du kan nå det rette publikummet for nettopp din salong
  Sosiale medier åpner for markedsføring som danker ut de gamle tradisjonelle metodene. Glem flyers i postkassen og tungvinn markedsføring! Digital markedsføring gjennom sosiale medier gjør at du enkelt kan opprette målrettede annonser og sjekke resultatene av annonsene mens de løper. Kjenner du målgruppen din? Da er det fantastisk enkelt å kunne lage annonser skreddersydd for nettopp dem.

 3. Du får oversikt over konkurrentene dine
  Konkurranse er sunt når man er i samme bransje- for konkurranse gjør deg bedre, du stiller deg på tå hev og øker kanskje innsatsen din for å bli best. Sosiale medier gir deg muligheten til å følge med på hva konkurrentene dine gjør. Har konkurrenten en ekstra flott Instagram profil, får de flere tilbakemeldinger på innlegg enn deg eller gjør de kanskje noe spennende for kundene sine i form av for eksempel kundeklubb? Bruk dette til din fordel og finn inspirasjon hos konkurrentene dine!

 4. Du deler innhold raskere
  Lange artikler eller innlegg er både tidkrevende og lite effektive i lengden.
  I sosiale medier handler det også mer om det visuelle enn noe annet – så her får du muligheten til å virkelig skinne når du viser frem arbeidet ditt. Vi har blant annet laget disse Instagram kursene som lærer deg hvordan du kan bli best på å markedsføre salongen din!

 5. Du får økt booking og mer trafikk til nettsiden
  Som kunde vil inspirerende bilder og din digitale synlighet i mange tilfeller være avgjørende for at nettopp jeg som kunde velger å booke min neste time hos nettopp deg! Sosiale medier gir deg muligheten til å lenke direkte til timebestilling i salongen din på fixit.no og ikke minst til din egen hjemmeside!