Foto av Ven frisør og velvære sin tiktok film. Se filmen under.

Konsultasjonsvideoer tar over på sosiale medier!

Ønsker du å fange oppmerksomheten til kundene på sosiale medier? Da bør du slenge deg på årets trend og inkludere konsultasjonen før behandlingen i videoene dine. I denne artikkelen gir vi deg tips til hvordan og viser deg eksempler fra salonger som gjør dette.

Tekst: Dorte Solheim

Tiktok-fenomenet

Et utenlandsk tiktok-fenomen har tatt sosiale medier med storm i løpet av året, og trenden ser ut til å bli værende. Ved å inkludere deler av konsultasjonen i videoene kan du også delta i trenden. Trenden går ut på å snakke med kunden om hva de vil gjøre med håret, slik viser man en annen side av frisørtimen. Det er viktig at kunden er godt forberedt og vet hva de er på jakt etter før timen. Seerne vil også få et større inntrykk av servicen man får som en del av behandlingen, og man får vist egen kompetanse i faget. I videoene bør man fokusere på hva som foregår både før, under og etter behandling, fra forventinger til resultat. Dette vil gi seerne følelsen av å være med på selve timen. Her er det store muligheter for å lære av videoene, noe som også kan være en grunn til at folk elsker dem. Det er selvsagt mulig å legge ut videoene på både Instagram og Tiktok, videoinnhold passer til begge plattformene.  

Tilfredstillende video

De fleste bryr seg om håret sitt, men det kan være mye å sette seg inn i for å oppnå det ønskede resultatet. Videoene med konsultasjon kan da være til hjelp for kundene slik at de kan se hva som må til for å oppnå det resultatet de ønsker. Det er jo også noe tilfredsstillende med denne typen video. Å se en drastisk før og etter vil selvsagt alltid være tilfredsstillende, så her gjelder det å finne noe som gjør innholdet ditt unikt. Husk at du må prøve deg frem til du finner noe som passer for akkurat deg. Her er det bare å kaste seg ut i det.  

Tilrettelegg for filming

Det er et par punkter som bør være på plass for å filme innholdet. Aller viktigst er å spørre kunden om tillatelse til å filme. Om kunden sier ja, men ikke ønsker å ha fjeset sitt med i videoen kan du finne på kreative løsninger. Man kan selvfølgelig filme med telefonen, det trengs ikke profesjonelt utstyr for å lage innhold. Husk å finne godt dagslys ute eller foran et vindu. Noen salonger har ringlight som er smart å bruke.

Inviter seerne inn i prosessen 

Når det kommer til selve videoen er det lurt å tenke at seerne skal føle seg som en del av frisørtimen. Inviterer seerne inn i prosessen og gjerne forklar hvorfor du anbefaler å gjøre en spesifikk ting med håret, eller hvorfor kunden sitt ønsket resultat ikke er realistisk. Etter konsultasjonen tar du dem med på selve behandlingen. Da er det lurt å filme små klipp underveis, både av klipp, farge og styling. Til slutt kan du ta med et par ord fra den fornøyde kunden og sluttresultatet. Det skal ikke være et slit å filme innhold, men at det tar litt ekstra tid bør man regne med. Her håper vi selvsagt at du får views og likes for arbeidet ditt slik at det blir verdt det. Lykke til!