Har du et stort vindu i din salong?

Vinduer kan tiltrekke eller avskrekke kunder for å komme inn, og er du en av de heldige salongene som har et vindu: da har du en unik markedsplass, som du kan utnytte til det fulle!

Tekst: Amalie Espedal

Bildet fra Floke ovenfor, viser inn i en innbydende og lun salong som er stilfullt innredet. Istedenfor å dekke innsynet, har de satt et blikkfang utenfor vinduet, som gjenspeiler Flokes image som en grønn salong. Har du et stort vindu som du kunne utnyttet enda bedre?

Er salongen innbydende, fin og moderne inni, kan et vindu med innsyn til salongen være selgende nok i seg selv. Hvis du har et vindu som trenger å sprites opp, skal du få noen gode tips og råd her til hvordan du kan få kundene til å stoppe opp – og skape et blikkfang! 

Vask vinduene!

Første bud er selvsagt å ta en ordentlig vindusvask, innsiden og utsiden. La vinduene skinne, og gi salongen den oppmerksomheten den fortjener. 

Ett tema, ett budskap!

Bestem deg for ett tema/en fargepalett for vinduet – og hold deg til det. Ønsker du å ha et juletema, kan du eksempelvis lage en hvit jul eller en rød jul, og sørg for at du investerer i pynt som kan brukes til neste år også. 

Det er også viktig å finne ett budskap, slik at du ikke har flere ting i vinduet som konkurrerer om oppmerksomheten. Ikke prøv å presse inn flere tilbud i vinduet: gi kunden ett fokus, så han eller hun vet hva vinduet prøver å fortelle. 

Ønsker du å ha et fast tema, og ikke binde deg for mye til sesong, så tenk på hvilket image salongen har og hvordan du kan gjenspeile dette i vinduet. Har dere rene flater eller ikke? Har dere noen profilfarger dere ønsker å framme eller ikke? Husk at symmetri i vinduet er viktig – det skal være behagelig å se på!

Ha fokus på lyssetting

Har du noensinne gått forbi en butikk og tenkt "hmm, er de egentlig åpen?". Dempet belysning i vinduet kan være pent, men gjør også kundene usikker på om du bare har på "det lille lyset" fordi salongen er stengt. Akkurat nå går det mot mørkere tider, og tilstrekkelig lys i både vinduet og i salongen er derfor superviktig. Du vil at kundene skal forstå at dere er åpen, og ikke nøle med å gå inn døren. 

Hvis du har truffet valget om å sette noen produkter i vinduet, sørg for at lyset peker på produktene og det du vil framheve, ikke de andre elementene. 

Vær kreativ og hent inspirasjon!

Pinterest.com er i prinsippet en søkemotor for inspirasjon. Her kan du finne smarte ideer for å sprite opp vinduet ditt. Vi har samlet noen kule ideer, og selv om noen av de virkelig krever at man går all out, så kan du fint hente noen ideer som er overførbar til din egen salong. Lykke til!

Bilder fra 
1. Salongen Røtter av E.T Hårstudio i Bergen. Fotograf: Bob André Engelsen. 
2. junkaholique.com

3. fairfielddisplays.co.uk
4. phorest.com
5. specialtyshopretailing.com