Ta gode bilder av ansatte på 1-2-3

Å gjøre et godt og ryddig førsteinntrykk er viktig og kan være avgjørende for kundens valg. Det er ikke så mye som skal til, men det viktigste er å få det til å se likt ut, selv om vi alle har ulike ansikter og ulik stil. Å finne den røde tråden gjennom alle bildene vil heve profesjonaliteten og presentasjonen av salongens ansatte. Her er gode råd du kan følge og få det til selv på 1-2-3!

Tekst: Cecilie Hagelin Nybø

1. Fast lokasjon & riktig utstyr

Finn et egnet, fast sted å ta alle bilder av de ansatte på. Felles bakgrunn som gjenspeiler salongens profil er et godt utgangspunkt og det gir en fin helhet når bildende blir satt opp mot hverandre. Lag deg også en rutine på hvordan du tar bildene. Har du egen fotograf tilgjengelig er det topp. Hvis ikke kan du få gode bilder med enklere midler:

  • Benytt et godt mobilkamera og et ringlys.
  • Sett et merke med litt tape på gulvet, så sikrer du at alle ansatte stiller seg på samme sted.
  • Merk også gulvet der lysstativet skal stå, så sikrer du lik plassering selv om ikke alle bildene taes samtidig.
  • Noter deg innstillingene du satt på ringlyset slik at du får samme lyskilde på alle bildene.

2. Finn riktig stil og utsnitt

Uttrykk og utsnitt er viktig! Tenk på hvor og hva du skal bruke bildet til. I de fleste tilfeller er er bildet i stående format, men kontroller likevel hvor bildet skal ligge i forkant da det i et fåtall tilfeller krever et liggende format.

  • Ta bildet fra livlinje og opp, da har du muligheter for å redigere litt på utsnittet i etterkant.
  • Ikke ta bildet rett forfra, men be den ansatte som skal fotograferes om å vri litt på skuldrene og litt på hodet. Ikke alle passer til den samme vinkelen, så prøv deg litt på hva som passer den enkelte.
  • Det perfekte ansattbildet trenger også en runde med redigering. Last opp bildet i ønsket bilderedigeringsprogram, som f. eks. Snapseed.
  • Finn riktig utsnitt og rediger lyset i bildet om du ønsker. Det viktigste her er at du gjør likt på alle bildene.
  • Lag gode navn til bildene når du lagrer slik at de blir enkle å finne og kontroller at de har riktig filformat til bruk.
  • Ta en ekstra siste kontroll over alle bildene samlet. Ser en ansatt litt morsk ut, kan det være lurt å erstatte det med et litt mer smilende og imøtekommende bilde.

Det kan også være lurt å tenke litt på hvordan håret faller, slik at den ansatte ikke «forsvinner» bak eget hår. Mange vil nok også sminke seg litt for anledningen, og det er jo bare nydelig, men vær forsiktig med sterke farger.

3. Publiser

Når du er fornøyd med stegene over, gjenstår kun publisering i ønsket kanal!

Ønsker du hjelp med markedsføring?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.

Kontakt oss