Gjør deg klar for Black Week og Black Friday!

Den 24. november er det Black Friday, som er blitt en av de største handledagene i året. Butikkene bugner av gode tilbud, og kanskje du kan benytte deg av dagen til å tiltrekke nye kunder i salongen – hele uken?

Tekst: Amalie Espedal

Black Week i din salong?

Kanskje du også har himlet litt med øynene av at Black Friday ofte blir en Black Week – men det går absolutt an å benytte seg av uken for å fylle timeboken! Her får du et forslag til hvordan du kan gjøre det. 

Gi et supertilbud 

Det er supert å ha tilbud på produkter, men Black Friday er en dag hvor store nettbutikker som blivakker.no, lyko.no og andre konkurrenter ofte presser prisene til det maksimale, og gjør det vanskelig å konkurrere på produktsalg. Det du har som er unikt for din salong, er behandlinger! Hvilke tilbud kan du gi på behandlinger i salongen, og fremdeles opprettholde en omsetningsvekst? 

Organisering

Black Friday faller i år på 24. november, og gir deg muligheten til å fylle timeboken fra mandag 20. november, til lørdag 25. Ta en titt på uken, hvor mye ekstra bemanning har du mulighet til å sette opp? 

Velg deg en målgruppe for maksimalt utbytte

Hvilke nye kunder vil du ha i stolen eller på benken framover? Lag et tilbud som matcher din drømmekunde (å finne drømmekunden har vi tidligere snakket om i våre Instagram-kurs). Ønsker du flere menn i salongen, lag et supertilbud på herrebehandlinger! Ønsker du for eksempel flere unge kunder, lag et tilbud på de behandlingene som de regelmessig bestiller hos deg, og tilpass kommunikasjonen din til en yngre målgruppe. 

Sørg for at kunden forstår hva som er tilbudet! 

Det er ikke sikkert nye kunder vet hva en klipp eller en massasje hos deg koster fra før av. Skriver du at salongen tilbyr en herreklipp for 300 kroner, har de ikke noe forhold til hvor godt tilbudet er; for kanskje en herreklipp hos deg vanligvis koster 350?

Tilbyr du for eksempel 30 % eller 50 % rabatt på en klipp, er det forståelig for kunden at han eller hun kan gjøre et kupp – uansett hva før-prisen er. Ønsker du for eksempel å tilby en konkret pris, for eksempel en herreklipp til 299,– så kan du informere om hva før-prisen er, så kunden forstår hvor godt tilbudet er. Et eksempel på en salgstekst:

Vi har ikke bare Black Friday – vi har Black Week! Fra mandag til lørdag tilbyr vi en luksus-herreklipp til bare 299,– (før kr 500). Plassene fyller seg opp, så vær rask med din bestilling! Du bestiller din time her: *sett inn lenke*

Informer så godt du kan, gjerne vær tidlig ute!

Kundene blir eksponert tidlig for tilbud på Black Friday, så du kan absolutt informere om tilbudet i god forkant av Black Week. Når du skal informere, kan du benytte deg av dine sosiale medie-kanaler, og også kjøre en annonse på Facebook eller Instagram hvis du ønsker å nå bredere ut. Er du kunde i Fixit, kan du benytte deg av vårt verktøy for annonsering. Husk at kunder trenger å se et budskap flere ganger, så ikke vær redd for å legge ut tilbudet hyppig i sosiale medier, så alle får det med seg. 

 

Lykke til!