Enkle grep for økt lønnsomhet i din salong

Ønsker du flere kunder til din salong, ansatte som er motiverte til å jobbe effektivt og muligheten til å investere i det beste utstyret? Med noen enkle grep, kan du skape en trygg og lønnsom arbeidsplass med de beste fagfolkene.

Med mange års erfaring og stor innsikt innen bransjen, ser vi fellestrekk mellom salonger som har oppnådd drømmen om en vellykket salong: System og økonomi!

Vi gir deg derfor noen enkle grep, som er verdt å tenke på for å ta ett steg inn i reisen mot en lønnsom salong. 

1. Skap en teamfølelse

Den kan være et sprik i den økonomiske motivasjonen til ansatte og ledere i en salong. Det trenger ikke å være slik. For det første vil en salong som gjør det bra, være en trygg arbeidsplass for de ansatte. Nøkkelen er å skape en teamfølelse hvor ansatte ser verdien av å hjelpe kollegaer. 

Vær oppdatert sammen

Å bygge et godt team der ansatte er opptatt av faglig utvikling og forretningsdrift, og som deler erfaringer og gjør hverandre gode er viktig for en mer lønnsom salong. Her er noen råd til hvordan din salong kan styrke samhold og presentasjoner blant ansatte.

Les mer

Involver de ansatte i salongens økonomi

Å være åpen og inkluderende, kan bidra til å skape følelsen av å være i et team. Ved å gi ansatte innsikt i salongens økonomi skaper det en felles forståelse for hvordan økonomien i salongen henger sammen. Les om hvordan Therese Kjellvik, eier av Glød Fredrikstad, Glød Lillestrøm og Amok på Tøyen, har skapt en egen kultur i sine salonger ved å være åpen og inkluderende rundt salongens økonomi gjennom nøkkeltallsrapporter.

Les mer

2. Effektiviser arbeidsdagen

Kan din salong jobbe smartere? Kan oppgavene effektiviseres? Mange er nok flink på dette, men mange har også potensiale til å gjøre det enda litt bedre. Her er det er viktig å se mulighetene. I perioder hvor det er lite å gjøre eller generell lavsesong, så tenk på hva som kan øke bestillingene. Kjør et tilbud, konkurranser eller større kampanjer i disse periodene. Tenk over hvordan du disponerer tiden. Er det mulig at en behandling gir rom for en parallell behandling?

3. Fast lønn eller provisjon?

En måte for å effektivisere en salong, kan eksempelvis være å implementere fast lønn med provisjon. Dette gir sikkerhet i bunn for de ansatte, men også muligheter og motivasjon til å gi en ekstra innsats. Ansatte motiveres til å effektivisere arbeidsdagen og oppnår bedre individuelle resultater, samtidig som salongens omsetning øker. Et slikt lønnssystem kan bidra til å skape trygghet, et felles mål og gi salongen flere muligheter. Dersom du allerede har en slik ordning er det kanskje på tide å se på det på nytt, for å vurdere om det fungerer optimalt.

4. Spar tid med gode verktøy

En viktig start er å velge butikkdataløsning som er integrert med regnskapssystemer som din salong bruker. Det gir deg unik innsikt om salongens drift og økonomi, det er enkelt og du sparer tid.

I Fixit sin integrasjon med Tveit Regnskap sine regnskapssystemer får du verktøy som raskt og enkelt gir deg verdifull innsikt. Du får hele ditt regnskap på ett sted og et dashboard hvor du kan styre regnskapet. Her er noen viktige funksjoner:

- Fakturaer kommer automatisk inn, du kjører lønn og får oversikt over alle tall som er viktig for deg. Alle tall hentes automatisk fra kassen din, og oppdateres fortløpende.

- Du ser salongens totale omsetning eller omsetning per time. Du velger selv perioden du ønsker å måle. Du kan se hvordan omsetningen fordeler seg på behandlinger, produktsalg og annet salg.

- Du får en oversikt over den totale arbeidstiden til hver ansatt og samlet for alle ansatte. Det gjør at du kan skille mellom behandlingstid, kurs, administrasjon og ledig tid.

- Du ser hvor bookingene kommer fra, og får en oversikt over forholdet mellom arbeidstid og behandlingstid. Et perfekt verktøy for å styre bemanning. 

- Du får oversikt over korte og lange fravær, og hvilket type fravær det er. Du har tilgang til ulike fraværskoder, som f.eks. fravær relatert til korona, syk uten lønn, karantene (ikke syk med lønn) osv. 

- Din salong har helt sikkert mobilregninger, husleie eller salong-magasiner du må betale for. Istedenfor å lage, sende eller lete etter bilag, kommer disse automatisk inn i løsningen! 

Ta grepene nå og få mer tid til å utføre flere behandlinger. Slik kan du oppnå drømmen om en vellykket og ettertraktet salong. Vi hjelper deg gjerne. 

 

Vil du ha et enklere regnskap?

Regnskap skal være lekende lett og forståelig – og skal inspirere deg til sunn salongdrift. For Fixit og Tveit er det derfor viktig at regnskapet ditt er oversiktlig og enkelt, så du kan dykke ned i salongens tall på en måte som er skreddersydd for akkurat deg!

Les mer

Artikkelen er skrevet i samarbeid med:

Tveit Regnskap

Tveit Regnskap AS tilbyr tjenester innen regnskap, rådgivning, lønn og personal. Tveit tilbyr sine kunder bistand innen økonomisk analyse og gir konkrete råd til ulike tiltak for å øke lønnsomhet. Fixit sin skreddersydde regnskapsløsning for frisør- og velværesalonger er laget i samarbeid med Tveit Regnskap og Uni Economy.

Les mer