Bruk Instagram for å ta imot bookinger!

Engasjement på Instagram er perfekt for å skape mer synlighet. Få kundene til å sende deg privat melding for å booke sin neste time – eller engasjere seg i det du tilbyr.

Tekst: Amalie Espedal

Visste du at det fins en egen meldingsknapp som du kan legge ut i dine Instagram-stories

Meldingsknappen gir dine kunder en "call to action" – og oppfordrer de til å ta kontakt. Jo flere kunder som tar kontakt, jo mer synlighet vil Instagram gi deg! Du kan bruke meldingsknappen til å ta imot bookinger, gi kundene mer informasjon om dine tjenester, eller bare bygge gode relasjoner med kundene – og bli bedre kjent med hva de ønsker eller hvilke behandlinger de er interessert i.

1. Oppfordre kunden til å spørre om ledig time!
Når du får en melding om ledig time, kan du enkelt sjekke om du har ledig når kunden ønsker, eller be de sjekke den digitale bookingen din for å finne noe som passer. Her får du mulighet til å guide kunden gjennom prosessen ved å bestille time – og sikre at timen blir bestilt. 

2. Gi informasjon om nye produkter!
Driv mersalg og skap blest om nye produkter ved å svare på spørsmål om produktene. Spørsmålene kan du også bruke til innlegg i senere tid, for nå vet du hva kundene lurer på og kan svare på akkurat det i et eget innlegg eller når de kommer i salongen. 

3. Gi kundene tips og råd!
Ikke vær redd for å svare på spørsmål om hvilke produkter som kan passe for kunden. Mange er redd for at kunden går direkte i en nettbutikk og kjøper produktene istedenfor, men gi kundene dine en sjanse, og vis at du er en som gir gode råd og har masse kunnskap. Dette øker sjansen for at de kommer til akkurat deg når de skal utføre en behandling. Å svare på spørsmål om en behandling er også populært. Kanskje kunden ikke helt vet hva en spesiell behandling innebærer? Bruk "Meld meg"-knappen, og gjør kundene bedre kjent med hva du kan tilby. 

4. Åpne for generelle spørsmål – og vis at du er klar for å svare. Det er ikke nødvendigvis bare produkter eller behandlinger du kan prate med følgerne dine om. Åpne opp for generelle spørsmål om hva som helst; kanskje du kan vise fram en enkelt ansatt, og forklare at denne personen nå er klar for å svare på alt dere lurer på?

Tenk kreativt, og ikke vær redd for at ingen skal spørre om noe. Jo flere ganger dere åpner opp for spørsmål og meldinger, jo mer vant vil kundene bli for muligheten til å kunne kontakte dere. Til slutt vil spørsmålene komme, og hjelpe på både salg og bestillinger. Her får du litt inspirasjon på veien: