Hva er egentlig en grønn frisør?

Lurer du på hva en grønn frisør er? Da bør du ta en tur innom frisørkjeden Floke. Der er du helt grønn fra du går inn i salongen til du går ut igjen!

Det står en knallgul sykkel utenfor den grønne salongen Floke i Oslo. Den gule sykkelen indikerer at du er på vei inn i grønt territorium.

I trygge hender

– Her er alt grønt, fra du kommer inn døra og til du går ut igjen. Alt fra hårsjampoen og såpen vi vasker gulvet med til kaffen vi serverer. Til og med toalettpapiret vårt er Svanemerket, sier Kristin Johansen og smiler. Hun er frisør og daglig leder i Floke - frisørkjeden med ti filialer som alle er sertifisert av «Grønn salong». Dette er den mest seriøse og anerkjente allergi- og miljømerkingen innen hårprodukter og salongvirksomhet i Skandinavia. Floke ble sertifisert i 2017, og er den første og eneste frisørkjeden i Norge som har denne sertifiseringen.

– Her hos oss på Floke betyr det å være grønn frisør at både kunden og frisøren er i trygge hender. Ingen blir utsatt for mer kjemikalier eller miljøskadelige produkter enn nødvendig, sier Johansen.

Positivt for både kunde og frisør

Kristin Johansen forteller at forskjellen på en grønn frisør og en tradisjonell frisør, er kjemien de bruker.

– Produktene vi bruker inneholder mindre kjemikalier og er mye snillere mot frisøren og kunden. Kunder med fargeallergi kan ikke alltid farge håret i tradisjonelle salonger, men det kan de her. Dette har naturligvis også fordeler for frisører med fargeallergi. De utsettes for mindre skadelige stoffer, noe som betyr at de forhåpentligvis kan stå lenger i jobben.

Mange lurer på om det å gå til en grønn frisør setter begrensninger for kvaliteten og kreativiteten, men det avviser Johansen.

– Nei, vi kan gjøre akkurat det samme som alle andre frisører kan. Vi gjør akkurat de samme behandlingene, men med snillere produkter. Vi har også frisører som har hevdet seg i store internasjonale konkurranser. Så her er det ingen begrensinger. Snarere tvert imot.

Kundene hos Floke er fornøyde med både behandlinger, stemning og atmosfære i salongen. Og mange melder om at håret blir blankere enn noen noensinne.

– Ja, det stemmer. Mange av kundene våre forteller at håret blir sunnere og blankere enn vanlig etter at de har vært hos oss. I tillegg opplever mange kunder mindre kløe og slitasje på håret.

Vil ha grønne frisører i hele landet

Floke har ti avdelinger i Norge, en i Oslo og resten på Vestlandet. De ønsker seg flere grønne frisører.

– Som Norges eneste helse- og miljøvennlige frisørkjede, er Floke opptatt av helse og miljø. Vi ønsker å påvirke andre frisører og forbrukere til å ta miljøvennlige valg, og ønsker oss en bærekraftig utvikling i egen bransje og i samfunnet forøvrig, sier Kristin Johansen.

– Å gå til en grønn frisør er bra for miljøet, bra for kunden og bra for frisøren. Bedre enn det blir det vel ikke?