Hvordan oppnå salg på Facebook

De fleste ser på Facebook som et morsomt sosialt sted hvor man kan chatte med venner, se bilder og videoer og ikke minst fordrive tid. Men for deg kan Facebook være en super god arena for å drive med salg, så lenge du gjør det på rett måte!

Tekst: Jeanette Spord

For at du som salong skal finne din plass i mediet er det ikke hardt salg som funker, men å bli en del av samtaler og samfunnet som eksisterer på Facebook.

Tenk over hvordan du selv opplever bedrifter som driver med hard-selgende taktikker. Hvordan oppleves du som forbruker å se samme post om et bestemt produkt eller tjeneste gjentatte ganger? Såkalt «støy» og en aggressiv salgsteknikk vil i de fleste tilfeller føre til at følgerne dine ikke ønsker å følge deg lenger.

Så legg en taktikk for salg som er rolig og avbalansert, gjerne med mer inspirasjon til kjøp, enn overdøvende salg. I eksempelet vist ser dere hvordan å selge et hårprodukt kan gjøres uten støy - her ved å liste fordelene ved produktet og en varm omtale som bidrar til at kundene vil oppleve produktet som noe positivt. 

«Kjøp 3, betal for 2» taktikken som man ser ofte brukt forteller ikke følgerne dine noe om hvorfor de skal handle hos deg annet enn at de får en vare "gratis". Omformulerer du dette budskapet til å være «Kjøper du denne sjampoen vil balsamen i samme serie hjelpe deg oppnå resultatet du ønsker»  vil du få vist frem både bransjekunnskap og samtidig skape tillit hos følgerne dine, som du til syvende og sist ønsker å ha som kunder.

Å vise frem de ansatte i salongen kan også booste følelsen av troverdigheten deres til sluttkunden når dere gjør salg og er noe som absolutt bør være presentert på Facebook siden din. For å lese mer om hvordan du får Facebook profilen din til å fremstå personlig trykk her.