Markedsfør Facebook siden din!

Markedsføring av salongen din i sosiale medier kan være nøkkelen til full timebok, glade kunder og økt omsetning! Vi gir deg enkle tips til hvordan du kan delegere ansvaret for markedsføring og hvordan du ved enkle grep kan sørge for at din salong er navnet som dukker opp når følgerne dine skal bestille time til frisør - eller velvære!

Tekst: Jeanette Spord 

Hvis du nå har ordnet deg en Facebook-side for salongen din er det på tide å markedsføre den, gjennom hele virksomheten din. På denne måten kan sosiale medier fungere hånd i hånd med tradisjonelle markedsføringsmetoder.
Tenk utenfor boksen med markedsføring og implementer dine sosiale medier kontoer på alt du kan!

1. Gjør Facebook adressen synlig
Trykk adressen opp på visittkort og nettsted, fiks klistremerker i salongen på speilene, ved kassen og i e-postsignaturer.

2. Fortell kundene dine om Facebook siden din
Ikke vær redd for å be salongkundene om å følge deg på Facebook. Oppfordringer til dette fungerer overraskende bra, og gir deg dessuten et tips til noe du kan prate med kundene dine om!

I samtalen med kunden kan du gjerne gi kundene dine en grunn til å følge salongen din på Facebook og fortelle dem hva som skiller din salongs profil fra alle andres. Kanskje tilbyr dere tips og triks? Har dere mye konkurranser på Facebook? Er dette stedet kunden din kan finne inspirasjon til neste time?

Finn din nisje og markedsfør siden din med den. 

3. Involver og engasjer alle dine ansatte 
Vi foreslår at du har konkurranser mellom de ansatte i salongen. Hva med å gi en premie til den som verver flest følgere? Eller sett dere et felles mål for bedriften innen en gitt periode, og spander på noe kos til pauserommet når målet er nådd! 

Eierskap er ofte nøkkelen til å oppnå suksess, og dersom du klarer å motivere dine ansatte til å hjelpe til med markedsføring vil de ikke bare få eierskap til de sosiale mediene, de vil også føle seg som en del av teamet som jobber mot et felles mål for å øke synlighet og trafikk på sosiale medier!  

For å lese mer om hvordan du skal starte reisen med å gjøre deg synlig på Facebook og flere tips om digital markedsføring anbefaler vi at du besøker bloggen vår