Bør jeg sende ut nyhetsbrev til kundene mine?

Det raske svaret er JA! E-post er en av de billigste formene for markedsføring, og er i tillegg en av de mest lønnsomme metodene. Her leser du hvorfor!

Tekst: Amalie Espedal

Visste du at direkte salg fra e-poster er tre ganger høyere enn i sosiale medier?* 

Vi bruker fremdeles mye e-post, og de fleste har det som en daglig rutine å rydde ut innboksen, lese det som er interessant, og ta seg av e-poster som er viktige. Direkte salg fungerer til og med bedre i e-poster enn i sosiale medier, og derfor er et nyhetsbrev en god måte å øke produktsalget, og øke din timebestilling!

Markedsføring på e-post skaper i tillegg lojale kunder, og gir deg muligheten til å snakke med akkurat de rette kundene. Med et nyhetsbrev kan de kundene som ønsker e-post fra deg, melde seg på. Du vil derfor ikke spamme alle kundene dine med unødvendige mailer de ikke vil ha – du snakker kun til de som vil høre fra deg! 

Hva trenger du for å komme i gang? 

  • Et verktøy for å sende ut mailer. Det eksisterer mange leverandører på markedet som du kan sjekke ut, men vil du starte i det små er Mailchimp gratis opp til 2000 epost-adresser, og både Mailerlite og Convertkit er gratis opp til 1000 adresser. 

  • Et sted dine kunder kan melde seg på nyhetsbrevet. Kanskje via en link på din Facebook-side, en liste i salongen eller på salongens hjemmeside? Uavhengig av hvilken metode du bruker, eller om du bruker alle sammen, må mailene samles inn fortløpende – og legges til i verktøyet ditt.

  • Noe å skrive om! En nyhet, kampanje, tilbud eller inspirasjon. Du trenger ikke tenke at du skal lage et fullstappet nyhetsbrev med masse godsaker – det holder kanskje for dine kunder at du sier hei, gir de oppmerksomhet og en god unnskyldning for å komme innom: et godt og eksklusivt tilbud?

  • Tid. Det krever tid å finne de rette ordene og formulere seg riktig, og ikke minst sette seg inn i den tekniske løsningen. Ikke alle er komfortabel med å skrive, men ikke gi opp håpet; kanskje du har en ansatt i salongen som kan bidra?

Inspirasjon

Hvis du føler deg rådvill, og ikke helt vet hvor du skal begynne, har vi samlet noen nyhetsbrev som kanskje kan gi deg inspirasjon. Ved å se på andre nyhetsbrev finner du kanskje hva som passer dine tidsrammer best, og også hvilke metoder eller "tone of voice" du ikke ønsker å bruke!

Fullstappet med tilbud fra Kid Interiørklubb
Enkelt og personlig fra Bare Bra Barnemat
Kort og informativt fra Cubus
Personlig og "egen stemme" fra Frøken Dings

Lykke til med ditt nyhetsbrev!


*Kilder: Hentet fra Mailmojos artikkel, hovedkilde finner du her.