Slik lager du logo til din salong

Trenger du en ny logo til din bedrift? Slik kan du lage din egen logo helt gratis.

Hvis du ikke enda har tatt i bruk Canva, har du noe gøy i vente! Dette er et program som hjelper deg med å lage lekker logo eller annet materiell til din salong – helt gratis!

1. Gå inn på canva.com og opprett din gratisbruker.

 

2. Research markedet.

Hvordan type logoer syns du fungerer fint hos andre? Hent inspirasjon, og sikre at din logo ikke er for lik noen konkurrenter. 

I frisørbransjen ser man gjerne at en saks eller skikkelse av et hode blir brukt av flere salonger. Vær kreativ, kanskje er det andre elementer du kan bruke i din logo som passer bedre til salongens merkevare eller ønsker du å prøve det samme?

3. Tenk på brandingen din.

Har du noen farger du ofte bruker i din salong, eller noen elementer som er klassisk for deg? Disse kan og bør du bruke når du lager din logo!

Hvis man gjør et søk på Google vil man se at fargene som går igjen på ulike logoer hos salonger gjerne er hvit og svart eller hvit og gull. Her må du vurdere om du ønsker å gå for de samme fargene ved å sikre deg at det er noe som har fungert for andre, eller om du ønsker å skille deg ut ved å prøve ut noen andre farger som du føler representerer din salong.

4. Lag en liste på hvor du skal bruke logoen din.

Skal du bruke den på store plakater, eller på en kvittering? Kanskje begge deler?

Om logoen skal bli brukt steder hvor den er veldig stor, som på en plakat, er det fint med mange detaljer. Dersom du også skal bruke den i et mindre format, for eksempel på kvitteringer eller visittkort, kan det være lurt å ha en simpel logo slik at navnet på salongen kommer tydelig frem. 

5. Hvis du har funnet litt inspirasjon, kan du begynne å leke deg i Canva.

Gå inn på «maler», og finn «logoer». Her finner du masse ferdige templates, eller du kan velge å begynne fra scratch.  

Dersom du velger et ferdig template kan du fremdeles redigere blant annet fargene, teksten og elementene. Du kan rett og slett gjøre den til ditt eget ganske lett. 

Vi ønsker å hjelpe deg

I Fixit er vi opptatt av å tilby kundene våre gode verktøy for hvordan salongen din kan kommunisere med kundene mellom salongbesøkene. Hvis målet ditt er å få flere lojale kunder, flere timebestillinger, øke produktsalget, eller å tilby kundene gavekort? Ja, da har vi de beste løsningene for deg. Visste du at som kunde i Fixit tilbyr vi en markedsplan med med ferdige kampanjer gjennom hele året for din salong? Kontakt oss gjerne for en demo.

Kontakt oss