— Vi sparer tid med digitale verktøy, og kan konsentrere oss om gjestene våre

Kristin Blytt Davidsen, administrerende direktør for salongene Ramsvik og Ramm, har skapt suksess ved å ta i bruk digitale verktøy for timebestilling. Salongene var blant de aller første som tok i bruk Fixit-appen, da den ble lansert i 2011. Å henge med på den digitale utviklingen har gitt et stort fortrinn.

Tekst: Amalie Espedal Foto: Bob André Engelsen


– Hvem har egentlig tid til å sitte i telefonen og bestille timer? Kristin smiler, og det har hun god grunn til. Mellom 60
65% av timebestillingene Ramsvik og Ramm-salongene mottar, kommer gjennom digitale flater som Fixit-appen og Fixit.no. Mens kundene bestiller kjapt og enkelt hjemmefra, sparer Kristins frisører verdifull tid.  

– Vi skal ha fokus på å levere førsteklasses hårbehandling, for det er derfor kundene kommer til oss. Når vi slipper å løpe for å ta telefonen, kan gjestene få vår fulle oppmerksomhet gjennom hele behandlingen. Vi overlater booking-biten til et system som virkelig fungerer, og får fornøyde kunder som syns det er enkelt å nå oss, forteller Kristin.

«Hvem har egentlig tid til å sitte i telefonen og bestille timer?»

Jobber sammen med kunden 

Ramsvik og Ramm-salongene har hatt en filosofi om å jobbe sammen med sine kunder for å gjøre timebestilling enklere.   

– Alle i organisasjonen er godt kjent med de løsningene vi bruker, slik at vi enkelt kan hjelpe gjesten i stolen med å ta appen i bruk, forteller hun. – Ja, vi har det vel litt i ryggmargen, ler Kristin, og forklarer at det er stor verdi i kunder som bestiller digitalt. De er nemlig mer lojal, handler mer produkter og bestiller time hyppigere.  

– Kunder som er app-medlemmer og medlemmer i kundeklubben vår Sirkel, har større kroneverdi for oss enn kunder som ikke er på digitale flater. Det er veldig gøy, forklarer Kristin.

Hos Ramm og Ramsvik kaller de kundene sine for gjester, og gjør sitt ytterste for at gjestene skal ha det behagelig i stolen.

Fixit-appen sikrer mersalg og gjør planlegging enkelt 

I Fixit-appen får frisører mulighet til å sende kundene forslag til behandlinger og produkter, basert på kunnskap fra forrige salongbesøk. Appen gjør det dermed enkelt for kundene å bestille riktig behandling, og kjøpe produkter anbefalt til sitt hår.  

 – Når kundene automatisk får opp sine favorittbehandlinger og anbefalte produkter fra våre frisører, ser vi at det er kjøpsutløsende. Og fordelen med å bruke verktøyet for våre frisører, er at de kan planlegge besøket på forhånd. Ikke bare innholdsmessig, men også tidsmessig, forteller Kristin. 

I appen kan man lage målrettede kampanjer for å selge produkter, behandlinger og gavekort. Ramsvik og Ramm har i tillegg implementert sin egen kundeklubb, hvor kundene kan sjekke bonuspoeng i Fixit-appen, og ha full oversikt over sine kjøp. Som et administrativt verktøy er Fixit oversiktlig og enkelt, og lar både ledere og ansatte få tall og statistikk i sanntid.  

– Det er klart at jeg ikke hadde hatt mulighet til å ha oversikten eller være hands-on, hvis ikke systemet var så bra! Vi bruker veldig mye de funksjonalitetene som ligger i Fixit, og ikke bare når det gjelder digital markedsføring, men også varelagerstyring og turnusstyring som gjør det enklere for oss å planlegge hverdagen, avslutter Kristin. 

Timebestilling