Topp til Tå 35 år

I Bryne finner du Topp til Tå, Jærens største og eldste velværeklinikk. I anledning sitt 35 års jubileum gir Gro Bruraøy, daglig leder i Topp til Tå, oss en liten innsikt i deres reise fra oppstart og frem til den flotte salongen de er i dag, samt noen gode råd for hva som skal til for å lykkes. Vi gratulerer Topp til Tå med 35 års dagen!

Tekst: Cecilie Hagelin Nybø

For å få fornøyde og lojale kunder må man se hver enkelt kunde og dens behov. Man kan ikke behandle alle kunder likt, men skreddersy behandling og hjemmepleie. Du må gi det lille ekstra, få en god relasjon til kunden, være seriøs og få kunden til å føle at du vil hennes beste.

Fra start til nå

Topp til Tå startet opp i 1987, på en tid der det ikke var så mange klinikker. De fleste drev alene og ønsket man jobb måtte man skape den selv. Fremdeles holder de en avdeling, men i dag har salongen bygget seg opp til 14 ansatte fordelt hudpleiere, fotterapeuter, massører, negleteknikere, brynartister og resepsjonister.

En enklere hverdag og mer brukervennlig kundereise

Et kassa- og bookingsystem er helt nødvendig for en effektiv drift. Før Topp til Tå fikk Fixit i 2001 skjedde timebestilling i klinikken eller på telefon. Timeboka var på papir, og markedsføringen skjedde i avisa eller med lapper i postkassen til folk. Å være digital har gjort hverdagen enklere, og mye foregår på nett. Det å kunne gjennomføre en digital varebestilling og lagerstyring gjennom Fixit Produktkatalog har ikke bare forenklet hverdagen, men også gjort det tidsbesparende.

Digitalisering har gjort det enklere for Topp til Tå å kommunisere med kundene. Med Fixit sin hjemmeside og timebestillingsapp kan kundene enkelt finne den informasjonen de trenger, óg bestille time digitalt. Kunden får god oversikt over oss som salong, kompetanse og hva vi tilbyr innen produkter og behandlingstilbud. De kan også følge med på hvilke behandlinger de har tatt, når de hadde siste time, se kvitteringen, hvem de har vært hos og sjekke hvilke produkter de har kjøpt.

Møter kundene gjennom aktiv markedsføring

Topp til Tå bruker sosiale medier aktivt og legger ut flere innlegg i uka. De sender også ut 3-4 nyhetsbrev i måneden, og bruker SMS-verktøy i Fixit til å sende ut SMS når det er mer spesielle tilbud og kampanjer. I tillegg er de aktiv på gavekort, med innbringende effekt.

Solgte gavekort for 1/2 mill. på 1 mnd.

Det krever mye arbeid å få en klinikk opp og gå, så vær tålmodig, jobb systematisk, og bruk ledig tid til å oppdatere deg faglig.

Gode råd til deg som ønsker å starte egen salong:

 1. Tenk nøye gjennom hvilket konsept du ønsker å tilby.
  Finn ut hvilken kundegruppe du vil nå, og hvordan du skal nå ut til de.

 2. Sjekk markedet og konkurrenter.
  Er det mange andre klinikker i nærheten, og hvilke behandlinger og produkter tilbyr de?
  Hvordan skal du skille deg ut?

 3. Finn gode og seriøse leverandører
  som leverer varene i tide, har gratis opplæring og kan følge deg opp.

 4. Du trenger ikke ha åpent 8 timer hver dag i starten,
  men ha faste åpningstider slik at kundene vet hva de har å forholde seg til.

Vi gratulerer Topp til Tå med 35 år i velværebransjen og gleder oss til videre samarbeid!