Reidar Stenersen, daglig leder og eier hos Stenersen Frisør, støtter ny bransjestandard for ikke møtt.

En bransjestandard for bedre økonomi i salongen

–Som små bedrifter lever vi etter prinsippet «tid er penger». Hvis vi ikke får fylt timeboken vår, taper vi penger. Når kunder ikke dukker opp, er det rett og rimelig at vi får kompensasjon for det. Dette er essensielt for å sikre inntektene våre og opprettholde driften.

Reidar Stenersen er daglig leder og eier av Stenersen Frisør, en salong som ble etablert i 1967 i hjertet av Tromsø. Reidar har selv snart 20 års erfaring som frisør. «Vår salong støtter Fair Pay og en felles praksis for å styrke frisørbransjens økonomi», sier han. I juni 2024 innførte han og hans syv ansatte gebyr for sen avbestilling og «ikke møtt» gjennom Fair Pay.

Utfordringen er at vi taper mye penger på kunder som ikke kommer til timen sin. Fair Pay hjelper med opplæring av kundene våre, og bidrar til å sikre arbeidsplasser.

Sikrer en mer stabil inntektsstrøm

–Kunder som ikke møter opp til avtaler utgjør en betydelig økonomisk utfordring. Disse tapte timene resulterer i direkte inntektstap for salongen og ansatte. Ved å innføre gebyr for «ikke møtt» og sen avbestilling, kan vi redusere disse tapene og sikre en mer stabil inntektsstrøm. Dette bidrar også til å lære opp kundene våre til å respektere tiden vår, noe som er avgjørende for salongens økonomiske helse, sier Reidar. 

–Våre ansatte er veldig positive til innføringen av gebyrer. Det er deres tid og provisjon som lider mest når kunder ikke møter opp. Ved å bruke Fair Pay, sikrer vi at de får den kompensasjonen de fortjener for den tiden de har satt av. Dette er ikke bare rettferdig, men også viktig for å opprettholde motivasjonen og arbeidsmoralen blant våre ansatte.

Oppfordring til andre salonger

–Jeg oppfordrer alle salonger til å innføre gebyr for «ikke møtt» og for sen avbestilling. Dette er en viktig vei til å bli tatt mer seriøst som bransje og sikre økonomisk stabilitet. Jeg håper også at de som ikke bruker Fixit, ser at det blir lettere å innføre gebyrer når vi som har systemet gjør det. Vi kan lede an i å etablere denne viktige praksisen, som ikke bare forbedrer økonomien vår, men også profesjonaliteten i frisørbransjen, oppfordrer Reidar. I juni 2024 valgte Stenersen Frisør, sammen med Tromsø frisør- og velværelaug og åtte andre salonger i Tromsø, å innføre ny praksis for «ikke møtt» og for sen avbestilling. Med dette setter de ny standard for tydelig informasjon om avbestillingsvilkår og gebyr ved ikke møtt.

Lauget i Tromsø støtter ny standard

Fakta om Fair Pay

Sammen med frisør- og velværesalonger har Fixit utviklet Fair Pay, som enkelt og effektivt informerer salongens kunder om avbestillingsvilkår og kreve gebyr for «ikke møtt» eller for sen avbestilling. Løsningen er sømløst integrert i salongens kassesystem, SMS-verktøy, bookingsystem og med digital betaling. Løsningen ble lansert i juni 2024.

Les mer om Fair Pay her