Hvordan vaske PC- skjermen

PC skjermer har en tendens til å fort bli fulle av fingermerker og ikke minst samle støv. Men hva er egentlig den beste måten å rengjøre den på?

Tekst: Jeanette Spord

Det enkle er ofte det beste, og det er det også i denne sammenhengen! Profesjonell skjermrens kan koste flere hundre kroner, men i de aller fleste tilfeller vil vann fra springen og en rimelig klut være mer enn nok for å få skjermen skinnende ren igjen! 

Dette må du IKKE gjøre
Men før du setter i gang med å vaske skjermen, er det et par ting du må være observant på. 
Skjermer er laget av forskjellig materiale, og dersom du ikke er helt sikker på om skjermen din er laget av plast eller av glass kan du følge disse forhåndsreglene som sikrer at du ikke ødelegger skjermen: 

- Ikke ta i bruk rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk, f.eks vindusrens eller alkoholbaserte rensemidler - disse kan løse opp belegg på skjermen. Med andre ord: Hold deg langt unna Zalo!
- Papir må ikke brukes til å tørke skjermen

Så hva mener vi du skal bruke da? 
Vann og en billig klut! På de fleste dagligvarebutikker får du kjøpt glasskluter til en rimelig penge, og disse er helt perfekt for å vaske skjermen. 

Slik gjør du det
Når du nå er klar til å vaske skjermen, pass på at maskinen er skrudd av! 
Fukt så glasskluten/mikrofiberkluten i lunket vann og vri den godt opp. Det er viktig at du tar vannet på kluten og aldri direkte på skjermen. 
Pass på at du ikke presser for hardt på skjermen når du vasker. 
Til slutt bruker du en tørr mikrofiberklut til å tørke og vips er skjermen god som ny!