Gjør suksess med barbersalong-konsept

Det er lite som minner om en barbersalong utenfor Storgata 27 i Oslo. Det henger riktignok et gammelt neonskilt på veggen der det står «PelsPels», men ringer du på en anonym dørklokke, går opp en trapp og inn en dør, er det som å komme inn i en annen tid.

Hårklipp, skjeggtrim og barbering

I det gamle pelslageret, ligger i dag en av Norges mest populære barbersalonger: PelsPels. Både interiøret, atmosfæren og betjeningen er som sakset ut fra 50-tallet, og i stolene foran vinduene sitter den ene kunden mer skjeggete enn den andre.

– Velkommen, sier Sebastian Torgersen. Han er daglig leder og medeier i PelsPels som i dag har fire salonger i hovedstaden. PelsPels på Vulkan er det nyeste tilskuddet i salongfamilien.

– PelsPels tilbyr både hårklipp, skjeggtrim og barbering, og vi har barberere som hjelper deg enten du er ute etter en klassisk eller moderne stil. Hovedtyngden av kundene våre er jo menn, men dørene er åpne for alle, sier han.

Barbereren er tilbake

Det er en økende trend blant norske menn å gå til barbersalonger for en hårklipp, barbering eller skjeggtrim, men siden barbererutdanningen i Norge ble avviklet for flere tiår siden, har PelsPels hentet inn barberere fra hele verden. Nå har de også begynt å lære opp unge barberere fra Norge. Torgersen er selv utdannet herrefrisør og jobber ute i salongen en gang i uka for holde det faglige og sosiale vedlike.

«Vi er spesialister på hår og skjegg, og vårt mål er å tilby kundene våre god kvalitet og service til en fornuftig pris. Vi tar oss gjerne litt ekstra tid for å være sikre på at resultatet blir bra og kunden får en behagelig opplevelse.»

En pause fra hektisk hverdag

Én av de som definitivt har en behagelig opplevelse er Lars. Han ligger i barberstolen med en varm klut over øyene mens Sarwan klipper skjegget hans.

– Jeg legger meg ned i stolen, får en varm klut over øynene, og når jeg våkner igjen så ser jeg bra ut, sier Lars og smiler.

– For meg er det å klippe skjegget, det samme som å klippe håret. Det er vel ingen som lærer å trimme skjegget hjemme - det er jo ikke akkurat kunnskap som går fra far til sønn - så derfor går jeg hit. Jeg vil at det skal se bra ut. Dessuten får jeg en halvtime med avslapning fra en hektisk hverdag, avslutter Lars. 

Våre løsninger