Facebook-gruppene du bør være medlem av!

Én god anmeldelse i en Facebook-gruppe kan fylle timeboken din på sekunder, og gi deg flere nye kunder. Her er gruppene du bør sjekke ut.

Tekst: Amalie Espedal

Fifty Shades of Makeup er Norges største gruppe for skjønnhets- og makeupinteresserte, med over 110 300 medlemmer til nå. Medlemmene i gruppen spør om råd innenfor skjønnhet, sminke og hår, eller etterspør gode behandlere i sitt nærområde. Det er ikke lov for bedrifter å reklamere fritt for seg selv, men du kan slenge inn et bilde av arbeidet du har gjennomført dersom det er relevant for tråden eller spørsmålet. Hver fredag er det lov å reklamere for sine egne sosiale medier, men ønsker du å reklamere som bedrift med et godt tilbud må du kontakte administrator av gruppen! Kanskje du har en god rabattkode å dele med medlemmene i gruppen? 

Tips: Gi kundene noe ekstra (super-service, en liten tjeneste, en gratis neglefil to go, etc) i salongen, så sikrer du at de vil gi noe tilbake i form av gode ord på sosiale medier eller omtale/tagging på sin Instagram. Det er bevist at når du gir kunder noe ekstra – så føler de trang til å gi noe tilbake etterpå! 

Hei! Negler i Bergen, hva er deres favorittsalong?

Beauty Addicts er en gruppe for alle skjønnhetsavhengige, med ca. 47 600 medlemmer per dags dato. I denne gruppen snakkes det mye om produkter, men det er også flere etterlysninger etter gode behandlere i ulike byer, eller inspirasjonsbilder av både hår og negler. Kanskje du har gjort et arbeid som kan inspirere noen i gruppen?

Tips: Lag en fast rutine hvor dine ansatte kan bruke litt av arbeidstiden for å sjekke gruppene, og se om det dukker opp noen relevante spørsmål din salong kan svare på.

Er på jakt etter et serum til ansiktet, for morgen og kveld. Hvilket er din favoritt?

Sminke-elskere er en gruppe som for det meste handler om sminke, men dekker også andre områder innenfor skjønnhet. Gruppen inneholder en yngre målgruppe enn for eksempel Fifty Shades of Makeup, men er fin å være medlem i dersom du vil holde deg oppdatert på hva de yngre kundene lurer på.

Tips: Legg logoen din over bildene dine, slik at når andre finner inspirasjon i arbeidet ditt så vet de hvor det er utført! Sjekk ut hvordan denne neglesalongen gjør det. 

Noen som har sted å anbefale hvor man kan ta vippeextensions i Drammen/Oslo-området for en ikke altfor gæren pris?

Interne grupper for bransjen

"Kun for" Frisører i Norge er en gruppe for frisørene. Her diskuterer man bransjerelaterte spørsmål, og gir tips og råd til hverandre. 

Hudpleieforum er et nøytralt møtested for fagpersoner, hvor man kan dele erfaringer og få inspirasjon. Det drives også kjøp og salg i gruppen.  

Fixit Premium Partner er en gruppe eksklusivt for deg som er Fixit-kunde. Her kan du spørre oss om alt, og ta del av Fixit-familien. Del utfordringer, få inspirasjon og hold deg oppdatert på all informasjon!